Тетяна Пасович, тижневик «Аудиторія»
зустріч представників Білостоцької та Львівської політехнік

У понеділок, 3 липня, прибувши на вшанування пам’яті розстріляних львівських професорів на Вулецьких пагорбах, делегація з Білостоцької політехніки зустрілася з ректором Львівської політехніки.

У зустрічі взяли участь ректор Білостоцької політехніки Лех Дзєніс та проректор Роман Качинський із дружинами, ректор Львівської політехніки Юрій Бобало, проректор із міжнародних зв’язків Олег Матвійків, директор Інституту будівництва та інженерії довкілля Зіновій Бліхарський, завідувач кафедри теплогазопостачання і вентиляції ІБІД Василь Желих.

Учасники обговорили різні можливості для співпраці. Професор Юрій Бобало зокрема наголосив, що угоди між ректорами будуть декларативними, якщо не буде плідної співпраці на рівні завідувачів кафедр. Професор Лех Дзєніс погодився, що тут найбільшу роль мають відігравати студенти і професори. Відтак чинну угоду між вишами доповнили угодою про подвійні дипломи.

Уже від нового навчального року студенти-будівельники можуть упродовж третього семестру магістратури навчатися в польському виші, захищати магістерську кваліфікаційну роботу, потім захищати її тут (тему затверджують за рік до захисту) і одержати два дипломи – український і польський.

– Перебуваючи в Білостоку, я зустрічався з проректором із міжнародних відносин тамтешньої політехніки, з колегами відповідної кафедри, ми обговорили всі питання, упродовж двох місяців опрацювали навчальні плани, узгодили їх, – розповідає про підготовку до підписання угоди Василь Желих. – Зробити це було зовсім не складно, адже близько двох років ми працювали в тому ж напрямі з Варшавською політехнікою (плануємо підписати аналогічну угоду у вересні, яку має ухвалити їхній вишівський сейм), мали напрацьовані матеріали. У Білостоцькій політехніці наші студенти складатимуть іспити з нетрадиційних джерел енергії, комп’ютерних технологій в опаленні і в будівництві.

зустріч представників Білостоцької та Львівської політехнік зустріч представників Білостоцької та Львівської політехнік зустріч представників Білостоцької та Львівської політехнік зустріч представників Білостоцької та Львівської політехнік зустріч представників Білостоцької та Львівської політехнік зустріч представників Білостоцької та Львівської політехнік зустріч представників Білостоцької та Львівської політехнік