За матеріалами сайту ТСН.ua
Герб Львівської політехніки

Всього за два роки існування проекту «Книга Брайлем» Фондом родини Святослава Нечитайла видано вже 20 книг для незрячих дітей загальним накладом 2000 примірників.

Проект стартував у 2015 році. Його завдання – зробити доступним читання художньої літератури незрячим, перш за все дітям дошкільного та шкільного віку. Проект «Книга Брайлем» реалізується за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Реалізація проекту для дітей стала можливою завдяки Благодійному фонду Святослава Нечитайла за підтримки Львівського обласного відділення «Українського союзу інвалідів», Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка» та Національного будинку звукозапису і друку Товариства сліпих.

– На початку року Міністр освіти Лілія Гриневич презентувала нову Хрестоматію для дітей початкової школи. Діти всієї України матимуть на партах цю класнючу книгу. Лише дітки, які не бачать, зазвичай залишаються без новинок, тому що, як правило, книги для незрячих видаються через декілька років після видання у звичайному форматі. Але в цьому році за підтримки Фонду родини Нечитайло Хрестоматію сучасної української дитячої літератури видано шрифтом Брайля майже одночасно з її аналогом для зрячого читача. Отже, 1 вересня дійсно всі дітки початкової школи отримують цю чудову новинку, – коментує Оксана Потимко, керівник Ресурсного центру.

проект «Книга Брайлем»