Кафедра фінансів
Герб Львівської політехніки

Федорів Василь, магістр групи ФБМ-13

На дворі 2017 рік, а це означає що я вже 5 років студент Львівської Політехніки кафедри фінансів. Чому фінанси? Цей вибір не був для мене очевидним до останнього моменту подачі документів. Я чітко бачив себе в економічній сфері, але не до кінця розумів різниці між великою кількістю економічних напрямків, які пропонувала Львівська Політехніка. В мене був достатньо високий рейтинг, необхідний для вступу (якщо трохи похвалитись, я був першим серед першокурсників ІНЕМу) тому вибирати я міг і мав з чого. Чесно кажучи цей вибір не був до кінця свідомий, але зараз, коли минуло достатньо багато часу, я з впевненістю можу сказати що він був правильний.

    Викладачі рідної кафедри допомогли мені отримати глибокі теоретичні знання і що найбільше важливо практичні навички з базових дисциплін, що дозволять знайти себе на ринку праці. Кожен викладач тут професіонал не тільки своєї вузької спеціалізації, а крім того має глибокі знання у всіх сферах фінансових наук. Тому ти не задумуючись можеш звертатись з будь-якого питання зі сфери фінансів до будь-якого викладача  і не залишишся без обґрунтованої відповіді. Я дуже ціную те, що до студентів на кафедрі фінансів викладачі відносяться з повагою, цінують індивідуальність і думку кожного, а магістрів вважають практично колегами з якими можна подискутувати на різні теми.  Практично кожен викладач тут викладається на 100 % і дає рівень знань кращих європейських університетів.  Це я побачив на власному досвіді, адже магістерський рівень я також здобуваю з  Гірничо-Металургійній Академії  в Кракові, яка вважається одним з кращих технічних вузів Європи.
    Тобто, кафедра фінансів проводить інтенсивну міжнародну співпрацю, зокрема співпрацюючи з Польщею за програмою подвійних дипломів, яка дозволила в 2016 р. одиннадцятьом студентам нашої кафедри (зі мною включно) отримувати освіту за кордоном. На перший погляд, здавалось, що навчання в Польщі буде складним, але відкинувши мовний фактор, можна із сміливістю сказати, що отримані  базові знання в політехніці допомогли успішно закінчити перший навчальний рік. Українська сторона зробила все від неї залежне, щоб ми себе комфортно почували в іноземному вузі, а польські викладачі сприймали нас, як професіоналів своєї справи з високим рівнем підготовки.   Крім навчання ця програма дозволила набратися неоціненного досвіду, познайомитись з новими цікавими людьми, надала можливість без проблем та високих затрат подорожувати по країнах Європи і просто гарно провести час.  

Федорів Василь Федорів Василь Федорів Василь Федорів Василь