Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Студенти кафедри містобудування спільно з компанією Replu

На порядку денному: моніторинг потреб та бажань безпосередніх користувачів об’єкта – студентів та працівників університету. В амбітні плани входить не тільки покращення зовнішнього вигляду академмістечка, а й суттєве розширення функціоналу та реалізування нових для Політехніки мікропроєктів.

Студенти кафедри містобудування спільно з компанією Replus, які сьогодні активно займаються розробкою докладного плану розбудови академмістечка на основі студентських проєктів політехніків, планують зреалізувати не тільки бажання самих авторів, а й дізнатися те, що саме хотіли б бачити на території університету студенти, викладачі та працівники Політехніки. Цей етап важливий в таких масштабних проєктах, адже дозволяє максимально залучити ресурси ЗВО, розв’язати спірні питання та заповнити «білі діри» в макеті. Засновник компанії Replus Дмитро Сорокевич, випускник університету, оптимістично налаштований зреалізувати цей проєкт.

«Наша компанія займається схожими проєктами, бо ми не живем у вакуумі, ми живемо в нашому місті. Для нас це скоріше патріотично-волонтерський проєкт, ніж комерційний. Хочемо допомогти рідному ЗВО розвинути цю територію, зібрати докупи всі дані в одну модель, закумулювати наші зусилля в правильну концепцію та подати для обговорення», – розповідає Дмитро Сорокевич.

«Я абсолютно задоволена ходом проєкту та активною участю в ньому наших студентів. Нині він перебуває на етапі розробки – відбувся конкурс студентських робіт, зараз вони проходять доопрацювання і наближення до реального проєктування. У найближчих планах – організувати соціологічне опитування, зібрати вихідні дані, скласти технічне завдання, сформувати етапи виконання», – пояснює Соломія Коник, викладач кафедри містобудування.

«Ми не відходимо від своєї стратегічної лінії – формування комунікаційних навчально-виробничих площадок при допомозі наших випускників. Маю на увазі архітектора Дмитра Сорокевича з компанією «Реплюс», яка розглядається базою практики та стажування для майбутніх архітекторів. Саме в таких умовах студенти можуть здобувати вагомі практичні навички, працюючи пліч- о- пліч із викладачами та фахівцями. Формування концепції Молодіжного арт-простору Львівської Політехніки, який розпочато за дорученням ректора університету проф. Ю.Бобало, є добрим вишколом. Шкода, що карантинні умови нас трохи гальмують, але з кожним разом ми знаходимо дедалі більше й більше прибічників цього проєкту. Долучаються команди не тільки кафедри містобудування (проф. Г.Петришин), з якої все й почалося, а також команди кафедр інженерної геодезії (проф. А.Церклевич), енергетики та систем управління (проф. М.Сегеда), які тут вбачають для себе нові професійні можливості. Можливо, для повноцінної проєктної команди запрошуватимемо соціологів, економістів, будівельників та інших фахівців. Для зацікавлених сторін організуємо круглий стіл з метою широкого фахового обговорення напрацьованої концепції Арт-простору. Розглядатимемо територію, як додатковий сервіс для студентів, підвищуючи, при цьому, конкурентоздатність нашого ЗВО», – розповів Ігор Павлішевський, голова Асоціації випускників Львівської політехніки.

Студенти кафедри містобудування спільно з компанією Replu Студенти кафедри містобудування спільно з компанією Replu Студенти кафедри містобудування спільно з компанією Replu Студенти кафедри містобудування спільно з компанією Replu Студенти кафедри містобудування спільно з компанією Replu Студенти кафедри містобудування спільно з компанією Replu Студенти кафедри містобудування спільно з компанією Replu Студенти кафедри містобудування спільно з компанією Replu