Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
Магістри

Актову залу першого навчального корпусу 10 лютого «полонили» молоді, усміхнені і щасливі люди в мантіях. Магістри-випускники Інституту права і психології спільно зі своїми колишніми наставниками, друзями, рідними з нетерпінням чекають миті, коли їм вручатимуть поважний документ – диплом про закінчення навчального закладу.

Церемонію урочистого вручення дипломів майбутнім правникам, менеджерам освіти, судовим експертам розпочала заступник директора з виховної і організаційно-господарської роботи ІНПП доцент Уляна Парпан. Лунає Славень України.

Як і годиться, винуватців свята вітає проректор з наукової роботи університету професор Наталія Чухрай. Дивлячись на усміхнені лиця, вона висловлює впевненість, що нинішні випускники будуть активно розбудовувати Україну. Побажала їм слухати своє серце, не давати нікому керувати їхнім життям, будувати життя так, як підказує серце і розум, а також – гарного кар’єрного зростання, реалізації всіх амбітних планів, та щоб з гідністю і честю носили бренд Львівської політехніки, пам’ятали свою альма-матер, викладачів і приводили до університету дітей, яких Політехніка радо прийме у свої лави.

Першими дипломи із відзнакою отримують колишні і нинішні бійці АТО Михайло Євтушок, Максим Бахмут, Віталій Челпанов (щойно приїхав з Донецька), Павло Котенко.

Далі слово бере директор інституту професор Володимир Ортинський. Він теж бажає своїм випускникам якнайкраще використати здобуті в університеті знання у кар’єрному зростанні, радить «завжди прагнути здобути найвищі планки в житті, з гідністю реалізувати свої можливості і знання, здійснити всі майбутні плани».

Загалом цього дня дипломи отримало 432 випускники денної і заочної форм навчання. Серед них – 85 дипломів із відзнакою (у денників) і 20 – у заочників. Після церемонії вручення дипломів зала знову наповнюється студентським співом – лунає гімн «Гаудеамус». Вгору летять конфедератки, випускники вручають своїм колишнім вихователям пишні квіти, приймають вітання друзів і батьків, фотографуються, щоб колись, із плином часу, переглядати студентські світлини із легким щемом у серці…

– Сьогодні у нас дуже радісний і світлий день, – говорить Уляна Парпан. – Ми випускаємо у світ нове покоління професіоналів. Особливо тішить, що своє навчання успішно завершили наші мужні захисники, які повернулися з гарячих точок чи знову повернуться туди. Хотіла б подякувати їм за те, що можемо нині вчитися, отримувати дипломи і працювати у мирному Львові. Цього року є багато дипломів із відзнакою, а це свідчить, що молоді люди отримали дуже добрі знання, показали чудові результати у своїх магістерських роботах. Це приємно вразило. А ще це – гарний подарунок на наше невеличке свято, яке відзначатимемо незабаром – своє перше шестиріччя. Багато наших випускників уже працюють, інші – ще у пошуку. Хотілося б побажати їм знайти себе у житті і завжди залишатися добрими людьми, незалежно від посади.

випуск магістрів випуск магістрів випуск магістрів випуск магістрів випуск магістрів випуск магістрів випуск магістрів випуск магістрів випуск магістрів