За матеріалами сайту Львівської міської ради
Герб Львівської політехніки

Ресурсний центр освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка» запрошує усіх небайдужих фахівців 3D-моделювання долучитися до друку архітектурних споруд для незрячих діток.

На нещодавно придбаному 3D-принтері у Центрі вже надрукували перші макети – Ейфелеву вежу і Собор серця Христового у Парижі.

– Якості друку досягали впродовж цілого тижня роботи, експериментувань і проб. Зараз далі тривають експерименти з 3D-принтером, його налаштуваннями, які дадуть змогу досягти потрібної якості друку для різних полімерних матеріалів, товщини об’єктів і їхніх розмірів. Сподіваємось, завдяки цікавій і непростій роботі незряча малеча незабаром зможе осягнути на дотик нові джерела пізнання, – зазначає Оксана Потимко.

У планах Центру – надрукувати споруди Львова та інших міст України, макети стадіонів, цирку тощо. Тому для продуктивної роботи запрошують долучатись небайдужих, які знаються на 3D-моделюванні.

Відтак, охочих допомогти запрошують до Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Львівської політехніки (вул. Митрополита Андрея, 3, каб. 39).