НТБ Львівської політехніки
В НТБ відкрито виставку цінної та рідкісної книги

5 грудня у Науково-технічній бібліотеці Національного університету «Львівська політехніка» відбулося урочисте відкриття виставки цінної та рідкісної книги «Littera scripta manet» («Написане залишається»).

Відвідувачі мали змогу побачити прижиттєві видання учених-математиків XVII – початку ХІХ ст., ознайомитися з історіографією Львівської політехніки; побачити друковані джерела: оригінали офіційних, періодичних та ювілейних видань; оглянути багатонаціональну спадщину видатних учених Львівської політехніки; оцінити історичний розвиток інженерної освіти.

Поміж тим, кожен із присутніх міг відчути себе студентом чи науковцем тодішніх часів, на власні очі побачивши видані літографським способом рукописні конспекти лекцій, перегорнути сторінки наукових екскурсій та дисертаційні роботи політехніків початку ХХ ст., зі сторінок журналів дізнатися не тільки про навчання, участь у суспільному житті, а й про організацію дозвілля, «зазирнути» до гуртожитків студентів-політехніків.

Виставка триватиме впродовж усього грудня, тож запрошуємо всіх охочих заглибитись в історію нашого університету!

В НТБ відкрито виставку цінної та рідкісної книги В НТБ відкрито виставку цінної та рідкісної книги В НТБ відкрито виставку цінної та рідкісної книги В НТБ відкрито виставку цінної та рідкісної книги