Ірина Шутка, тижневик «Аудиторія»
презентація програми «Завтра.UA»

Якщо Ви – розумна, всебічно розвинена людина, якій не байдужа доля суспільства і яка хоче й готова щось робити для його розвитку, то Вам треба на «Завтра.UA» – заявку слід подати до 30 листопада. Недавно у Львівській політехніці відбулася презентація Конкурсу – 2016/17 Стипендіальної програми «Завтра.UA», а також тренінг «Як стати майстром переконання: практика ведення переговорів».

Загальнонаціональна програма з підтримки талановитої молоді «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука, націлена на формування й зміцнення інтелектуальної та ділової еліти країни, існує понад 10 років, за цей час її стипендіатами стало 2400 осіб. Марія Черняєва, учасниця профспілкового руху Запоріжжя й у минулому стипендіатка «Завтра.UA», розповіла львівським політехнікам (Політехніка, до речі, є вишем-партнером програми) про актуальний конкурс.

Для кого. Треба бути студентом денної форми навчання 3 – 6 курсів вишів IV рівня акредитації. Мати наукові напрацювання, реалізовувати дослідження. Бути активним у соціальному, громадському житті. Чудово, якщо, скажімо, є досвід волонтерської діяльності чи ідеї щодо соціального підприємництва.

Що треба. Крім заявки на участь у конкурсі, потрібно також подати виклад суті свого наукового дослідження, обґрунтувати його важливість й актуальність. Плюс – відгук наукового керівника, рекомендаційний і мотиваційний листи, копії документів, що засвідчують вашу наукову й соціальну активність (патенти тощо). Все це до 30 листопада треба завантажити на веб-сайті http://zavtra.in.ua/ – і чекати на оцінку (максимум 80 балів). Якщо вас відберуть, готуйтесь у березні-квітні 2017-го їхати до Києва – і на представників Фонду й експертів справляти враження своїм особистісним потенціалом, вмінням працювати в команді тощо. Під час цього – третього – туру Марія Черняєва радить «бути собою, природним», намагатись не перетягувати на себе всю роботу групи, водночас і не бути пасивним. Результати конкурсу оголосять у травні наступного року.

Що отримаєш. Крім щомісячної стипендії у розмірі 1677 грн. упродовж року, це також можливість реалізувати проект і долучатися до заходів Фонду В. Пінчука, стажуватись у Фонді, Pinchuk Art Centre, YES (Ялтинська європейська стратегія), а також – почути відомих спікерів, поспілкуватись із ними (у минулому це, до прикладу, були Шимон Перес, Білл Клінтон, Святослав Вакарчук). Найцінніше ж, що, за словами стипендіатів, дає «Завтра.UA» – досвід, нові знання і знайомства, плюс до резюме.

презентація програми «Завтра.UA» презентація програми «Завтра.UA» презентація програми «Завтра.UA»