Організатори заходу
Заставка конкурсу

Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності та громадська організація «Родина Героїв «Небесної Сотні» запрошують студентів II–VI курсів та аспірантів вищих навчальних закладів усіх спеціальностей взяти участь у ІІІ Всеукраїнському конкурсі наукових студентських робіт на тему Революції Гідності у межах Відзнаки імені Сергія Кемського для написання досліджень про Революцію Гідності, вивчення її історії, особливостей, здобутків, значення та впливу на різні сфери політичного, суспільного й культурного життя.

Переможці отримають грошові винагороди:

  • ІІІ місце – 4 000 гривень;
  • ІІ місце – 7 000 гривень;
  • І місце – 15 000 гривень.

Терміни конкурсу

  • Перший етап – подання заявок до 16 травня 2021 року. За результатами оцінювання журі Оргкомітет надсилає заявникам, які пройшли відбір, запрошення для участі у другому етапі до 30 травня 2021 року.
  • Другий етап – подання наукових робіт на розгляд журі. Учасники, які пройшли перший етап, надсилають конкурсну роботу до 10 вересня 2021 року включно.
  • З 4 до 16 жовтня 2021 року – оголошення переможців Конкурсу. Для вручення нагород переможців буде запрошено до Києва, де відбудеться публічна презентацій їх робіт і нагородження.

Всеукраїнський конкурс наукових студентських робіт на тему Революції Гідності у межах Відзнаки імені Сергія Кемського започаткували у 2018 році з метою активізувати науковий інтерес до подій Революції Гідності, сприяти критичному переосмисленню новітньої історії України, популяризувати уроки, досвід та цінності Майдану, стимулювати й підтримувати талановиту молодь, залучати її до вивчення та дослідження Революції Гідності.

За два роки існування конкурсу організаторам надійшло 92 заявки із 46 вищих навчальних закладів України. Фіналістами у 2019 та 2020 роках стали студенти Національного університету «Львівська політехніка», Національного університету «Києво-Могилянська академія», Київського університету імені Бориса Грінченка, Запорізького національного університету, Львівського національного університету імені Івана Франка та Херсонського державного університету.

Докладніше про конкурс – на сайті «Громадський Простір».