Ірина Шутка, тижневик «Аудиторія»
засідання Координаційної ради

18 травня у Політехніці відбулося засідання Координаційної ради Науково-навчального комплексу «Економосвіта» імені академіка Мар’яна Долішнього.

Комплекс створено 2003 року для забезпечення інтеграції академічної науки з навчальним процесом. Директор ІНЕМ Політехніки Олег Кузьмін, член Координаційної ради ННК «Економосвіта», говорить:

– Тривалий час НАН та виші були відірвані одне від одного: в Академії була «своя», в університетах – «своя» наука, а потужної співпраці між ними не було. Врешті наші університети не могли посісти достойного місця в міжнародних рейтингах. На Заході ж академії кооперуються з вишами, і результати наукової роботи – на рахунку останніх теж. Наш комплекс, власне, і створено для того, щоб об’єднати зусилля університетів і академічних установ як у науковій, так і в освітній роботі: представники вишів долучаються до розроблення певних наукових тем, а представники структур АН – до навчального процесу. В ІНЕМ, наприклад, є кілька таких професорів, як-ось професор Уляна Садова.

Засідання Координаційної ради ННК зазвичай проводять двічі на рік – аби підсумувати зроблене, окреслити актуальні проблеми та плани. На останній зустрічі представники Західного наукового центру НАН і МОН України, Інституту регіональних досліджень ім. М. Долішнього НАНУ, Університету банківської справи, Львівської політехніки, Тернопільського національного економічного університету, інших установ обговорили ліцензування напрямів підготовки і спеціальностей, розроблення навчальних планів підготовки фахівців економічних спеціальностей відповідно до нових вимог ЗУ «Про вищу освіту», використання нових підходів у навчанні тощо. З-поміж основних орієнтирів у розвитку науково-освітньої діяльності визначили розроблення стандартів вищої освіти за участю роботодавців, інтеграцію науки й освіти, підтримку прикладних досліджень і розробок, орієнтованих на забезпечення економічної безпеки України, стимулювання наукової й інноваційної діяльності молоді, співпрацю зі школою (актуальним є проект із викладання учням курсу «Фінансова грамотність»).

Крім обговорення професійних питань у Політехніці, на базі Університету банківської справи відбувся також турнір з міні-футболу ННК «Економосвіта». У ньому, як розповів заступник директора ІНЕМ Юрій Малиновський, команда ІНЕМ, сформована з викладачів інституту, виборола перше місце і здобула кубок.

18 травня у Політехніці відбулося засідання Координаційної ради Науково-навчального комплексу «Економосвіта» імені академіка Мар’яна Долішнього.  Комплекс створено 2003 року для забезпечення інтеграції академічної науки з навчальним процесом. Директор ІНЕМ Політехніки Олег Кузьмін, член Координаційної ради ННК «Економосвіта», говорить:  – Тривалий час НАН та виші були відірвані одне від одного: в Академії була «своя», в університетах – «своя» наука, а потужної співпраці між ними не було. Врешті наші універс 18 травня у Політехніці відбулося засідання Координаційної ради Науково-навчального комплексу «Економосвіта» імені академіка Мар’яна Долішнього.  Комплекс створено 2003 року для забезпечення інтеграції академічної науки з навчальним процесом. Директор ІНЕМ Політехніки Олег Кузьмін, член Координаційної ради ННК «Економосвіта», говорить:  – Тривалий час НАН та виші були відірвані одне від одного: в Академії була «своя», в університетах – «своя» наука, а потужної співпраці між ними не було. Врешті наші універс 18 травня у Політехніці відбулося засідання Координаційної ради Науково-навчального комплексу «Економосвіта» імені академіка Мар’яна Долішнього.  Комплекс створено 2003 року для забезпечення інтеграції академічної науки з навчальним процесом. Директор ІНЕМ Політехніки Олег Кузьмін, член Координаційної ради ННК «Економосвіта», говорить:  – Тривалий час НАН та виші були відірвані одне від одного: в Академії була «своя», в університетах – «своя» наука, а потужної співпраці між ними не було. Врешті наші універс  турнір з міні-футболу ННК «Економосвіта»  турнір з міні-футболу ННК «Економосвіта» кубок