Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
Спортивний вечір

Це було справжнє свято фізкультури і спорту, сили, краси і здоров’я, присвячене підсумкам спортивної роботи серед студентів і викладачів Національного університету «Львівська політехніка» в 2015 році.

Рік, що минув, був насичений багатьма спортивними подіями. Відбулася ХІ Універсіада України з 19 видів спорту. Збірна команда Львівської політехніки, виступивши у 16 видах спорту, впевнено посіла перше місце серед університетів, які налічують 10 тисяч і більше студентів. Найкращих результатів у змаганнях досягли футболісти, гандболістки, команди з настільного тенісу, баскетболу.

В Універсіаді Львівщини збірні команди Університету виступали у 34 видах спорту. В 11 з них вони посіли перші місця, поступившись у загальному заліку лише профільному ВНЗ – Львівському державному університету фізичної культури.

Спортсмени Львівської політехніки знані не лише на Львівщині і в Україні, а й за кордоном. Так, цього року студент Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Андрій Лисецький у складі збірної національної команди із санного спорту виступав на ІІ юнацьких олімпійських іграх у Ліллехаммері. Майстер спорту міжнародного класу аспірант Віталій Вергелес торік став срібним призером чемпіонату світу з веслування на каное.

Після підняття Державного прапора України – цю місію виконали кращі спортсмени Університету – ведучий надав слово ректорові Львівської політехніки, голові Ради ректорів Львівщини професору Юрію Бобалу. Промовець відзначив, що фізкультура і спорт – це фундамент здоров’я, яке вкрай необхідне і студентам, і викладачам, щоб бути успішними у цьому непростому житті. Ректор пообіцяв, що й надалі буде всіляко сприяти розширенню і вдосконаленню спортивної бази Університету. Він вручив відзнаки кращим спортсменам, а також посвідчення майстра спорту України, зокрема, тенісисткам Олександрі Гайдей та Ірині Підлипній , самбісту Назару Тувакову, пауерліфтингеру Павлові Миснику.

Кафедра фізичного виховання Університету за підсумками спортивного року визначила 10 кращих спортсменів. Це – Віталій Вергелес (веслування на каное), Андрій Лисецький (санний сорт), Ірина Яськова (бокс), Антон Дукач (санний спорт), Максим Слінько (кіокушинкай карате), Ірина Моцик (настільний теніс), Павло Мисник (пауерліфтинг), Наталія Савчин (гандбол), Андрій Співак (баскетбол) і Назар Мацько (футбол).

Минулого року у Львівській політехніці успішно проведено Універсіаду серед навчально-наукових інститутів із 17 видів спорту. У змаганнях взяли участь 1570 студентів. У загальному заліку першість вибороли спортсмени Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки, на другому місці – Інститут економіки та менеджменту та Інститут геодезії, на третьому – Інститут енергетики та систем керування.

Проведено також Універсіаду серед професорсько-викладацького складу та працівників Університету. Перше місце посів колектив Інституту гуманітарних і соціальних наук, друге місце – Інститут економіки і менеджменту й третє місце – Інститут інженерної механіки та транспорту. У номінації «Кращий тренер та краща команда 2015 року» переможцями визнано Заслуженого тренера України Анатолія Заверікіна й університетську чоловічу команду з баскетболу (чоловіки), старшого викладача кафедри фізичного виховання Ігоря Тихого і команду з настільного тенісу, старшого викладача цієї кафедри Володимира Осінчука і команду з футболу. На спортивному вечорі пошанували і кращих випускників Університету – спортсменів, які зараз захищають спортивну честь Львівської політехніки.

Гості свята захоплено спостерігали за показовими виступами спортсменів із різних видів спорту і, звичайно, – за святковою програмою провідних колективів Народного дому «Просвіта».

спортивний вечір Спортивний вечір Спортивний вечір