В Університеті нагородили учнів – переможців конкурсу презентацій «Міжнародна співпраця моєї громади»

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото з нагородження переможців конкурсу

24 квітня 2024 року в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулась урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу презентацій серед учнів загальноосвітніх шкіл «Міжнародна співпраця моєї громади». Організатором конкурсу була кафедра політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук спільно з департаментом освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації, Почесним консульством Литовської Республіки у Тернополі, Белзькою територіальною громадою Львівської області.

Переможців привітали завідувачка кафедри політології та міжнародних відносин Галина Луцишин, Почесний консул Литовської Республіки у Тернополі Ярослав Візняк, перший заступник міського голови Белзької територіальної громади Львівської області Тарас Стародуб.

Завідувачка кафедри ПМВ Галина Луцишин подякувала учням та їх учителям за цікаві роботи й зауважила, конкурс дав можливість виявити талановиту учнівську молодь, яка цікавиться міжнародними відносинами, планує розвивати міжнародну співпрацю їхніх громад. У своїх презентаціях учні описували наявні проблеми у громадах та пропонували можливості їх розв’язання через розвиток міжнародної співпраці, залучення грантів, пропонували, як покращити умови життя для мешканців громад завдяки міжнародній співпраці. Конкурс певною мірою сприяв професійному самовизначенню учнів, а також мотивації до подальшого навчання за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

На думку члена журі конкурсу, Почесного консула Литовської Республіки у Тернополі Ярослава Візняка, учні креативно підійшли до підготовки своїх робіт, вони обґрунтовано визначали основні потреби громад і пропонували їхнє розв’язання через розвиток транскордонної співпраці, співпрацю з міжнародними організаціями.

Заступник міського голови Белзької територіальної громади Львівської області Тарас Стародуб підкреслив, що за час повномасштабної війни територіальні громади значно активізували міжнародну співпрацю, і часто на місцях бракує кваліфікованих фахівців, які могли б її розвивати. Зазначив, що Белзька ОТГ активно розвиває транскордонну співпрацю, реалізує кілька успішних проєктів, і тому важливо, щоб молодь вивчала міжнародні відносини і сприяла розбудові громад. Важливо й те, що конкурс зблизив школи, університетську спільноту, практиків та представників органів влади.

За результатами оцінки журі переможцями конкурсу стали:

  • І місце:
    • Саноцька Андріана і Годись Ірина (учениці 10 класу Белзького опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Белзької міської ради);
    • Ртіщев Всеволод (учень 11-Г класу Львівського фізико-математичного ліцею);
  • ІІ місце:
    • Пелип Аліна (учениця 10 класу Угнівської ЗШ І–ІІІ ступенів імені братів Онишкевичів Белзької територіальної громади Львівської області);
    • Бубній Вікторія (учениця 11 класу Хлівчанської ЗШ І–ІІІ ступенів Белзької територіальної громади Львівської області);
  • ІІІ місце:
    • Ситник Ольга (учениця 10 класу Жовківського ЗЗСО № 1 Львівської області);
    • Мисів Дем’ян (учень 10-Б класу Новороздільського ЗЗСО I–III ст. № 5);
    • Гончар Владислав (учень 10 класу Павлівського ліцею Снігурівської міської ради Миколаївської області).

Переможцям вручили дипломи та цінні подарунки, провели екскурсію Львівською політехнікою, ознайомили із роботою кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук і студентами освітньої програми «Міжнародні відносини».

Кафедра політології та міжнародних відносин щиро вдячна учасникам конкурсу та їхнім учителям за цікаві ідеї та зусилля, закладам освіти – за співпрацю у проведенні конкурсу!

Також велике спасибі директору департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олегу Пасці, Почесному консулу Литовської Республіки у Тернополі Ярославу Візняку та голові Белзької територіальної громади Львівської області Оксані Березі за підтримку конкурсу і подарунки для переможців!

Фото з нагородження переможців конкурсу Фото з нагородження переможців конкурсу Фото з нагородження переможців конкурсу Фото з нагородження переможців конкурсу Фото з нагородження переможців конкурсу Фото з нагородження переможців конкурсу Фото з нагородження переможців конкурсу