Студентка ІНЕМ навчається за програмою Global UGRAD в американському університеті Монтевалло

Кафедра менеджменту персоналу та адміністрування
Фото з навчання у США

Студентка кафедри менеджменту персоналу та адміністрування Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки Софія Вайда навчається за програмою Global UGRAD Державного Департаменту США в університеті Монтевалло (University of Montevallo).

Про своє навчання Софія розповідає так:

– Стипендія Global UGRAD, що є програмою Державного Департаменту США, дає можливість навчатися в університеті Монтевалло, штат Алабама, США, впродовж одного семестру з можливістю перезарахування дисциплін в українському університеті. Стипендія покриває всі витрати, включаючи проживання, харчування, переліт, добирання з України до Польщі чи інших країн, безпосередньо саме навчання, книжки та місячну стипендію.

Щодо навчання, то система дає змогу обирати предмети, які хоче студент у межах спеціальності. Я вивчаю HR Management, «Маркетингові дослідження», «Історію США» та «Розвиток бізнесу». Всі класи проходять в інтерактивних аудиторіях. Заняття цікаві з практичного погляду, адже майже з кожного предмету ми регулярно спілкуємось і проходимо інтерв’ю з людьми, що працюють у цій сфері, досліджуємо ринок Алабами та США загалом. Також на кожен предмет потрібно багато читати й готувати семестрові проєкти, що зазвичай сконцентровані на дослідженнях. Я відчуваю, що впродовж семестру значно покращила навички професійної комунікації та познайомилася з багатьма експертами й топменеджерами у сфері HR, маркетингу та бізнес-менеджменту.

Щодо подорожей, то весняні канікули провела в Каліфорнії – Лос-Анджелесі та Сан-Франциско. У Сан-Франциско зустрілася з колишньою одногрупницею, теж з ІНЕМ. Також побувала у Вашингтоні, Новому Орлеані, Атланті та Маямі.

Загалом програма дуже насичена, надає новий досвід, професійні навички. Дає шанс зануритись в американську культуру, особливо враховуючи те, що я навчаюсь на Сході, а це – центр американської культури. Також я організувала вечір української культури для американських студентів, де взяло участь 40 осіб, і дала інтерв’ю для університетського вебсайту в рубриці Featured Falcons.

Фото з навчання у США Фото з навчання у США Фото з навчання у США